«آسان خرید118 با تو» – گاهی ممکن است دورههایی از بیگانگی در رابطه به وجود بیاید که در آن زندگی روزمره به روتین تبدیل میشود و ارتباط با شریک عاطفی تان دیگر مثل سابق نیست. شاید احساس کنید طرف مقابلتان در حال دور شدن از شماست. اما عجله نکنید، رابطه شما به پایان نرسیده. این از دست دادن علاقه شاید موقتی باشد و هنوز بتوان رابطه را نجات داد.
چرا طرفین درگیر در یک رابطه علاقه خود را به یکدیگر از دست میدهند؟
دلایل اصلی که روانشناسان برای مشکل از دست دادن علاقه به شریک زندگی مطرح میکنند شامل عدم اعتماد به نفس، مراقبت و توجه بیش از حد، زمان بندی بد و پیش رفتن سریع و پرشور رابطه است که ممکن است باعث ترس شود.
نشانههایی که میگوید شریک زندگی تان در حال از دست دادن علاقه اش نسبت به شماست
صرف نظر از مدت زمان رابطه، توجه به علائم احساس سرد شدن طرف مقابل، بسیار مهم و حیاتی است و با شناسایی هرچه سریعتر آن میتوانید شانس بیشتری برای احیای رابطه خود داشته باشید.
۱. جایی در برنامههای آینده شریک زندگی تان ندارید
اگر پیش از این همیشه علایق و ترجیحات شما هم در برنامه ریزیهای شریک زندگی تان در نظر گرفته میشد و حالا این موضوع تغییر کرده و خیلی اتفاقی از برنامههای او مطلع میشوید، یعنی شما و خواسته هایتان دیگر مورد توجه او نیستید. چنین نگرشی میتواند یکی از نشانههای از دست رفتن علاقه در رابطه باشد.
۲. شریک زندگی تان هیچ ابتکاری نشان نمیدهد
روابط بر اساس تعامل بین دو فرد رشد میکنند و شرط یک رابطه سالم مشارکت مساوری هر دو طرف است. وقتی یکی از طرفین دائما گزینههایی را برای گذران وقت با یکدیگر پیشنهاد میکند و دیگری خیلی ساده میپذیرد این سوال به وجود میآید که آیا آنها اصلا به با هم بودن علاقه دارند؟ تلاش یک طرفه در رابطه میتواند نشانه آن باشد که دیگری به آن نیاز ندارد.
۳. به ندرت رابطه جنسی دارید
رابطه جنسی بخش مهمی از هر رابطه است و اگر شریک زندگی تان دیگر به این کار علاقهای ندارد، باید صدای زنگ خطر را بشنوید.
رابطه جنسی به دلیل ترشح اندروفین، دوپامین و تستوسترون برای هر دو طرف فواید عاطفی و فیزیکی دارد. البته با گذشت زمان اشتیاق برای برقراری رابطه جنسی بین همسران ممکن است کمتر شود که فرآیندی طبیعی است، اما از بین رفتن آن بهطور کامل نشانه بدی است.
۴. جدایی عاطفی
کناره گیری عاطفی از شریک زندگی تان نشانه پنهان از دست دادن علاقه است. البته در برخی موارد میتواند مکانیزم دفاعی در برابر استرس، درد، اضطراب و تروماهای قبلی نیز باشد.
بیگانگی عاطفی که مربوط به از دست دادن علاقه باشد، دارای نشانههای بیرونی است. نگاه نکردن شریک زندگی تان به چشمانتان هنگام حرف زدن یا حالتهای بسته بدن هنگام صحبت با شما ازجمله مواردی است که باید به آنها دقت کنید.
دیوار عاطفی همچنین میتواند نشانه از دست دادن اعتماد شریک زندگی تان به شما باشد. کسی که خود را از نظر عاطفی جدا کرده، آنطور که شما او را در اولویت قرار میدهید، به شما اولویت نمیدهد.
۵. زیاد صحبت نمیکنید
اگر بخواهیم دقیقتر بگوییم، در مورد چیزهایی که واقعا مهم هستند، احساساتتان نسبت به همدیگر، ارزشهای مشترک یا اولویتها صحبت نمیکنید. حتی درباره سینما، موسیقی، سیاست و چیزهای دیگر هم به ندرت با هم حرف میزنید. اگر این وضعیت برایتان آشناست، احتمالا همسرتان علاقه اش را به این رابطه از دست داده است؛ و مشکل اینجاست: مردم با هم زندگی میکنند، نه فقط به این خاطر که به همدیگر احساسات عاشقانه دارند، بلکه به این دلیل که به یکدیگر علاقهمند هستند. اگر علاقهای نباشد احساسات نیز در خطر خواهد بود.
۶. دیگر دعوا نمیکنید
مشاجره بخشی از هر رابطه است. تعارضات و توانایی حل سازنده آنها به دست یافتن به هماهنگی توسط زوجها کمک میکند. مسلما نزاع در برخی موارد میتواند مخرب باشد، اما وقتی یکی از طرفین این مبارزه را نادیده میگیرد، اوضاع از آن هم بدتر است.
۷. رابطه شما متوقف شده است
بسیاری از روانشناسان بر این باورند که رابطه بین افراد فرآیندی پویا همراه با دورههای قاعدهمند و روانی است. افراد ابتدا با یکدیگر ملاقات میکنند، سپس در بسیاری از موارد ازدواج، شروع به زندگی مشترک و بچه دار شدن میکنند. شرکایی که علاقهای به پیشرفت ندارند ممکن است در هریک از این مراحل گیر کنند.
چطور میتوانید علاقه شریک زندگی تان را دوباره به دست بیاورید؟
هرچه زمان بیشتری شریک زندگی تان را بشناسید، بیشتر به او عادت خواهید کرد. با گذشت زمان، رابطه عاشقانه شما ممکن است به یک روال معمولی تبدیل شود. اما مزیتی که در این حالت دارید این است که شریک زندگی تان را بهتر از هر کسی میشناسید و راحتتر میتوانید سرد شدن او را تشخیص دهید.
ازجمله مواردی که میتواند به بهبود رابطه در این وضعیت کمک کند میتوان به این موارد اشاره کرد:
یاد بگیرید شنونده خوبی باشید.
به ظاهرتان بیشتر توجه کنید.
دوباره با او به قرار ملاقات بروید و سعی کنید دوباره یکدیگر را بشناسید.
درباره خواسته هایتان حرف بزنید.
خودتان باشید.
از یک روانشناس یا درمانگر کمک بگیرید.
منبع: روزیاتو