آشپزخانه پرکاربردترین قسمت خانه و مکانی است که به سرعت بینظم و کثیف میشود. نمیتوان در یک آشپزخانه شلوغ و پر از وسایل آلوده، غذا خورد. بنابراین لازم است تا آن را به طور مدوام تمیز و مرتب کنید. تمیز کردن آشپزخانه، از شستن ظروف کریستالی گرفته تا تمیز کردن هود و اجاق گاز، فضای خانه را دلنشینتر و دلچسبتر میکند. در این مطلب یاد میگیرید تا در یک چشم به هم زدن و تنها با 9 ترفند ساده، آشپزخانه خود را برق بیندازید!
1) میز یا اوپن آشپزخانه را تمیز کنید
در یک آشپزخانه به هم ریخته، دستمالها و سایر وسایل روی میز یا اوپن جمع میشوند. وسایل را سر جای خود قرار دهید، آنهایی که باید شسته شوند را داخل سینک گذاشته و دور ریختنیها را داخل سطل آشغال بریزید. میز را با یک دستمال مرطوب تمیز کنید. قبل از گذاشتن هر بطری یا شیشه مواد غذایی مانند رب و مربا در داخل یخچال، از تمیز و سفت بودن درب آنها مطمئن شوید. هر شیشه را نیز با یک پارچه مرطوب پاک کنید.
2) همه ظرفها را بشویید
ظروف کثیف اعم از بشقابهای چینی، کریستالی، قابلمهها و قاشقها را با ماشین ظرفشویی یا با دست بشویید. شستن ظروف کریستالی و خشک کردن سریع آنها با پارچه، از لکهدار شدن این ظروف جلوگیری میکند. اگر ظروف را داخل ماشین ظرفشویی قرار میدهید، باید ابتدا تکههای غذا را با یک دستمال پاک کنید. ظروف پلاستیکی، قابلمه، تابه و وسایل ظریف یا خاص را با دست بشویید و اجازه دهید تا در هوای آشپزخانه خشک شوند.
5) وسایل کوچک برقی را تمیز کنید
در مرحله بعد وسایل کوچک برقی مانند آون توستر، قهوهساز، میکسر و ماکروفر را به سرعت تمیز کنید. برای یک تمیزکاری سطحی، زمان زیادی صرف نمیکنید، اما این فرصت خوبی برای درخشش بیشتر وسایل و پاک کردن آشغال و چربیهای اضافی خواهد بود. برای تمیز کردن آون توستر، ابتدا خرده غذاهای فضای داخلی را بیرون ریخته و سپس با سرکه، داخل آن را پاک کنید.
کمی سرکه داخل ماکروفر قرار داده و آن را روشن کنید. بخار سرکه با نفوذ به چربیها، چربی زدایی ماکروفر را آسانتر خواهد کرد. داخل قهوه ساز را نیز با سرکه بشویید. تمام سطح بیرونی هر وسیله برقی را با یک پاککننده چربیزدا مانند سرکه و جوش شیرین یا یک پاککننده چند منظوره و پارچه مرطوب، تمیز کنید.
6) یخچال را تمیز کنید
یخچال محل نگهداری مواد غذایی تازه و کنسرو شده است و باید هر چند وقت یکبار تمیز شود. برای تمیز کردن یخچال، ابتدا مواد تاریخ مصرف گذشته و میوههای فاسد را دور بیاندازید. مواد غذایی ریختهشده روی قفسهها و کشوها را با پارچه تمیز کنید. بطریها، شیشهها و ظروف غذا را دستمال کشیده یا اگر نیاز به شستشو دارند، با آب بشویید و سر جای خود قرار دهید.
قسمت بیرونی یخچال نیز باید با یک پارچه مرطوب تمیز شود. دستههای یخچال، همیشه چرب و پر از لکه است. میتوانید این قسمتها را با کمی مایع ظرفشویی و سرکه تمیز کنید. در نهایت، بدنه یخچال را با یک پارچه تمیز خشک کنید تا لکهدار نشود.
7) هود را تمیز کنید
هود آشپزخانه، محل تجمع چربیها و بخارهای غذا است. تمیز کردن هفتگی یا ماهانه هود اجازه نمیدهد چربیها بیش از حد داخل آن جمع شوند. برای تمیز کردن هود آشپزخانه، میتوانید از یک پاککننده و پارچه مرطوب استفاده کنید. فراموش نکنید که گرد و خاک قسمتهای بالایی هود را نیز از بین ببرید.
8) اجاق گاز را چربیزدایی کنید
اجاق گاز بعد از هر بار غذا درست کردن، پر از لکههای چربی و ذرات غذا میشود. پس باید هر شب گاز را تمیز کنید. برای تمیز کردن هفتگی یا ماهانه گاز، قطعات چدنی و سر شعلههای آن را برداشته و در آب و مایع ظرفشویی خیس کنید.
خرده غذاها را با یک پارچه از روی صفحه گاز بردارید و سطح آن را با یک اسکاچ آغشته به سرکه و مایع ظرفشویی تمیز کنید. مواد شوینده را با یک پارچه مرطوب پاک کرده و در آخر نیز آن را خشک کنید.
سر شعلهها و قطعات چدنی را با اسکاچ شسته، آبکشی کنید و در جایی قرار دهید تا کاملا خشک شوند. با شستن سر شعلهها، کثیفیهایی که مانع درست سوختن شعله میشوند از بین میروند.
9) سماور و کتری را رسوب زدایی کنید
معمولا آبهای آشامیدنی پر از املاح هستند و اگر تصفیهکن خانگی نداشته باشید، داخل سماور و کتری شما آهک رسوب میکند. برای از بین بردن رسوب کتری و سماور، داخل آنها را از آب و سرکه یا آبلیمو ترش (به نسبت مساوی) پر کنید.
یک ساعت اجازه دهید تا سرکه یا آبلیمو عمل کند، آب را داخل کتری و سماور بجوشانید و اجازه دهید تا خنک شود. سپس چندین بار آبکشی کنید و آب تمیز را داخل سماور و کتری بجوشانید،تا مزه سرکه و آبلیمو از بین برود.
قسمت بیرونی کتری و سماور را نیز با کمی سرکه و مایع ظرفشویی شسته و با یک پارچه خشک کنید تا لکههای ناشی از رسوبات آب کاملا از بین بروند و کتری یا سماور شما براق و درخشان شود.